NOTICIAS DE LA COMUNIDAD EDUCATIVA DEL COLEGIO PÚBLICO "FEDERICO GARCÍA LORCA"DE GIJÓN (PRINCIPADO DE ASTURIAS)

jueves, 8 de mayo de 2008

TALLER DE COCINA TRADICIONAL

Dientro les XIII XORNAES DE LLINGUA Y CULTURA, los escolinos de 4º tuvieron esta selmana un taller de cocina tradicional asturiana nel que deprendieron a facer "bollos preñaos" y "suspiros".
BOLLOS PREÑAOS

Ingredientes

Fariña ......................................... 1/2 kilu
Agua ........................................... 1/4 llitru
Sal ............................................... 1 cuyaradina
Llevadurina ............................... 20 gramos

MOU DE FACELO

1. Ponse l'agua a templar col sal. Nun cuencu grande ponse la fariña, amiéstase-y la llevadurina y l'agua y amásase.
2. Golpéase unes cuantes vegaes pa que pierda l'aire. Faise una fogaza y déxase lleldar nel cuencu, tapándola con un pañu.
3. Una bolina masa métese dientru un vasu enllenu d'agua. Cuando la bolina flota ye que yá ta la masa lleldada.
4. Sepárense boles de masa pa facer los bollos y métese-yos un cachín chorizu ensin piel.
5. Pónense nuna bandexa fornu dempués de pintalos con agua y cuécense unos 20 minutos a 200ºC.


SUSPIROS

Ingredientes

1 kg. de mantega cocío.
600 gr. d'azucre.
2 güevos.
1,6 kg. de fariña.

CÓMO SE FAI

1. Bater la mantega con azucre y dempués amestar los güevos y la fariña.
2. Empastiar y cortar círculos de más o menos 1 centímetru de grosor.
3. Meter nel fornu a 240º C na parte d'enriba y 200 na d'abaxo durante 15 min.

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